Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-ának felajánlásával! »

A korábbi években is nagy segítséget nyújtottak a felajánlások kiemelkedő teljesítményű diákjaink elis­merésének támogatásában.
A Munkácsy Gimnáziumért alapítvány adószáma:
19196033-1-14

2017. évi menzával kapcsolatos
tudnivalók »

menzalogo

2016. március 1-től a téritési díjak megváltoztak!

gyászG Y Á S Z H Í R

Egyetemi munkatársai így emlékeznek Professzor Úrra:

"Egész Egyetemünk, különösen Karunk páratlan tudású és kiemelkedő szakmai tekintélynek örvendő tanárát veszítettük el távozásával. Kitüntetés volt Karunk számára, hogy csatlakozott hozzánk és gazdagított bennünket tudásával, tapasztalataival és tanácsaival az elmúlt 2 évben.
Professzor úr 2015 szeptemberétől az Állam- és Jogtudományi Kar, Európai Jogi és Nemzetközi Magánjogi Tanszék főállású oktatója, valamint 2016. január óta a Kar Doktori Iskolájának vezetője volt. Fő kutatási területei az európai és az összehasonlító polgári eljárásjog, valamint a nemzetközi kollíziós magánjog voltak"

1967-1971 között volt gimnáziumunk magas szintű eredményeket elérő tanulója a biológia-kémia tagozatos osztályban, osztályfőnöke Petőné Zeller Teréz tanárnő volt. Sokoldalú, kiváló képességekkel rendelkező, rendkívül tehetséges tanuló volt.
Természettudományos érdeklődése mellett gondosan művelte a humán tudományterületeket is, melyekben szintén kiváló eredményeket ért el. Olvasottsága, irodalmi érdeklődése kiemelkedő volt. Magyar nyelv és irodalom tanára, Szabó Lajosné így emlékezik rá: "Órák végén fel szokott olvasni az éppen aktuális olvasmányából, illetve nagy álma volt, hogy végigolvassa a világirodalmat."
Mély tisztelettel hajtunk fejet Professzor Úr nemzetközileg elismert tudományos tevékenysége, egész életpályája előtt, mely méltó példával szolgál mindannyiunk számára.

A Munkácsy Mihály Gimnázium nevelőtestülete és tanulóifjúsága

rokaRÓKAŰZŐK SIKER 2017!

Iskolánk csapata 1. helyezést ért el a Kaposvár és Pécs között 2017. szeptember 30-án 23. alkalommal megrendezett Rókaűzők váltófutóverseny középiskolás kategóriájában. A diákok a 86,4 km-es távot 6 óra 16 perc 23 másodperces időeredménnyel teljesítették, amellyel a 70 csapatot felvonultató mezőnyben összesítésben a 9. helyen végeztek.

A csapat tagjai: Szász Adél Hanna, Járfás András, Tóth Ákos, Szerb Katalin, Saffer Benedek, Horváth Arnold, Szerencsés Lili, Csizmadia Gábor, Szabó Barna, Horváth Barnabás, Csepeli Angéla.

Szervező tanárok: Rajnai László, Varga Bálint.

Az elért sikerhez szívből gratulálunk!

2017. szeptember

Látogatás a Budapesti Francia Intézeben

2017. szeptember 16-án a iskolánk tanulói részt vettek a Budapesti Francia Intézet által szervezett nyílt napon.
Diákjaink megismerkedhettek az intézet tevékenységével, munkatársaival. Az intézmény szervezői sokszínű programokkal várták vendégeiket. Nyelvóra bemutatók, valamint filmvetítések, kreatív foglalkozások, társasjátékok színesítették az intézetben töltött pár órát.

2017. szeptember

rokaNEMZETKÖZI ÚSZÓ EREDMÉNY!

Iskolánk 11.c osztályos tanulója, Hamlin Dorothy kimagasló teljesítményt nyújtott az oroszországi Tomszkban megrendezett Junior Uszonyosúszó Világbajnokságon. A Kaposvári 1. MCM Diamant Adorján SE sportolója a 200 méter és 400 méter gyors számokban aranyérmet, a 100 méter gyors és 4×100 méter mix váltó számokban ezüstérmet szerzett.

Az elért sikerhez szívből gratulálunk!

2017. szeptember

nyelvSegítség a második idegennyelv-választásához

Melyik nyelvet válasszam? Gyakran merül fel a kérdés szülőkben és diákokban egyaránt. A lehetőségek bemutatásával szeretnénk segítséget nyújtani a döntésben.

Második idegennyelv-választás »

2017. szeptember

"Aludj máskor!"
- 24 órás vetélkedő

Iskolánk 39 diákja a Nagybajomban megrendezett, 24 órás "Aludj máskor" vetélkedőn vett részt. Az idei feladatok a pályaorientációról és a munkaerőpiacról szóltak. A feladatok között szerepelt cégalapítás, kollektívszerződés-írás, irodaházépítés, adományozás, videoklip-készítés, képregényírás és festménykészítés, illetve voltak sportversenyek is.

Mindenki sokat dolgozott, így a 24 óra elteltével a "Maradj Máskor Gépezet Dolgozóit" hirdették ki győztesnek!

"Aludj máskor" beszámoló »

2017. szeptember

fecskeFecsketábor - Fecskeavató 2017!

2017. augusztus 30.- 31.-én került megrendezésre iskolánkban a kezdő évfolyamok számára a fecsketábor. Játékos, sportos formában ismerkedhettek az újonnan érkező tanulók az intézménnyel és osztálytársaikkal. Az évnyitón ünnepélyesen fel is avatták őket a felsőbb éves diákok, de szeptember végén még egy utolsó feladat várta őket. Vicces öltözékekbe bújva tettek fogadalmat és váltak immáron igazi munkácsys diákká.

Fecsketábor beszámoló »

Képek az idei "fecske" rendezvényekről »

2017. augusztus-szeptmber

pedagógusnap

Pedagógusnapi Díjátadás

Az idei tanévben több munkatársunk munkája került elismerésre a pedagógusnap alkalmából: Fülöpné Király Tünde a tanulók nevelése, oktatása érdekében végzett kiemelkedő színvonalú, eredményes pedagógiai munkájáért dicsérő oklevelet vehetett át, Kiss István igazgatóhelyettes, kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Balogh Zoltán miniszter Elismerő Oklevelet adományozott, melyet a Kaposvári Tankerületi Központ Szakmai igazgató helyettese Frányó Zsolt adott át.

2017. június

runTiéd az első lépés!

2017. május 23-án érkezett Kaposvárra a béke lángja. 1987 óta már 150 országban megrendezésre kerülő váltófutás célja, hogy erősítse a nemzetek közötti barátságot, a szeretetre, a békére, a harmóniára hívja fel a figyelmet. A futás városi szakaszához és az ünnepi programhoz iskolánk 10.d és 10.f osztályos tanulóiból álló lelkes csapata is csatlakozott.

2017. május

loczyLóczy döntő 2017

Május 8. és 10. között került sor a Lóczy Lajos Országos Földrajzverseny döntőjére iskolánkban. A hétfői megnyitó és szakmai előadások után kedden az elméleti verseny, szerdán a gyakorlati forduló zajlott Patcán. A résztvevők kísérő programként ellátogattak a Sefag Zrt. Zselici Csillagpark kardosfai bemutató csillagvizsgálójába.
A 9. évfolyamon a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium diákja Kaszap Kinga (felkészítő: Krix Antalné, Kárpáti Zoltán), a 10. évfolyamon a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanulója Galág Botond Balázs (felkészítő: Gruber László) vihette haza a győztesnek járó Lóczy plakettet. Mindkét évfolyam első nyolc helyezettje balkáni tanulmányúton vehet részt június végén.
Iskolánk 10.b osztályos tanulója, Horváth Ákos (felkészítő: Dr. Tapazdiné Klujber Krisztina) kategóriájában az országos 3. helyet szerezte meg. Gratulálunk!

A versenyeredmények itt tekinthetők meg »

Képek a Lóczy versenyről »

2017. május

ballagasBallagási Ünnepség 2017

"Minden tenyérnyi területnek van egy története, ami a szünetekben egy egyszerű odapillantással felidéződik. És ilyenkor keserédesen nézek Rátok, mert örülök, hogy még maradhatok ebben a félig független és szabad állapotban, ugyanakkor vágyom a nagyvilágba, a teljes szabadságba, amit most ti kapni fogtok."
Május 6-án ballagtak el a Munkácsy Mihály Gimnázium végzős diákjai. A 2016/17-es tanévben a 12. évfolyam 204 tanulója vett búcsút az iskolától.

A végzős évfolyam díjazott tanulói 2017. május 3. »

A nem végzős évfolyam díjazott tanulói 2017. június 15. »

Képek búcsúzó diákjainkról »

2017. május

giovanniVarsóban jártunk

2017. május 5-6-án Varsóban jártunk a Giovani Idee „Working for Europe: Right to the Future” elnevezésű nemzetközi konferencián. A kétnapos eredményhirdetésen iskolánk tánc műfajban I. helyezést ért el. A rendezvényen 35 középiskola képviseltette magát.

Útibeszámoló »


2017. május

franciaFrancia vetélkedő

2017. május 2-án került megrendezésre az a francia vetélkedő, ahol a kaposvári általános iskolák (Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium, Toldi Lakótelepi Tagiskola, Honvéd Utcai Tagiskola) és iskolánk diákjai mérték össze tudásukat francia civilizáció területén.
A Francia nyelvet tanuló diákjaink műsora színesítette a délutáni programot (Török Renáta: ének; Kalóz Noémi és Molnár Luca: vers, rajz; Kovács Dorina és Sólyom Enikő: tánc.
A verseny zárásaként francia ételek kóstolására került sor, mely során a francia gasztronómiába nyertek bepillantást a résztvevők.

Képek a vetélkedőről »

2017. május

KolozsvárHatártalanul Erdélyben

2017. április 21. és 29-ike között a Határtalanul pályázat keretében 40 diák és 4 kísérő tanár Erdélybe utazott. A Székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium pedagógusai és tanulói szeretettel fogadtak minket és végig kísérték utunkat.

Útibeszámoló »


2017. április

mandulafaTovábbjutás a Dunántúli Mandulafa rendezvényre

Iskolánk TDK dolgozatot író tanulói közül heten részt vehettek a Kaposvári Egyetem Dunántúli Mandulafa Tudományos Konferenciáján, melyen kutató munkájuk szóbeli prezentációját előadhatták.
Gombos Luca, Berke Lilien és Gutheil Adél első helyezést, Gyurka Boglárka, Mészáros Eszter, Nyakas Viktória második helyezést és Németh Júlia Zsóka harmadik helyezést ért el pályamunkájával.

Eredmények itt

Gratulálunk diákjainknak és további sikeres kutatómunkát kívánunk!

2017. április

forditokFordítási verseny

Februárban került sor a Kaposvári Szakképzési Centrum Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnázium által szervezett fordítási verseny iskolai fordulójára.

Iskolánként a három legjobb fordítást lehetett továbbküldeni mindhárom kategóriában. A döntőben hét kaposvári iskola legjobbjai kerültek megmérettetésre. Nagy örömünkre szolgál, hogy 4 tanulónk is dobogós helyezést ért el a következő kategóriákban:

B1 szinten Cohill Eric 8.a 2. hely

B2 szinten Tóth Dóra 8.a 1. hely

C1 szinten Szekér Sára Anna 9.e 2. hely

C1 szinten Bakó Sára 9.c 1. hely

Gratulálunk!

2017. április

angoloscsapat"Szólalj meg bátran"
idegennyelvi vetélkedő

Április 25-én került sor a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Nyelvi Tagozata által rendezett "Szólalj meg bátran" szituációs versenyre, ahol iskolánkat egy németes és egy angolos csapat képviselte.

A verseny során a diákok 8 előre megadott téma alapján 5 szituációs gyakorlatot rögtönöztek, majd előadást tartottak a nyelvtanulás fontosságáról és különböző nyelvtanulási technikákról. Angolosaink a 2. helyen végeztek. A csapat tagjai: Antal Gergő, Bene Alexandra, Büttl Kristóf, Gutyina Ádám, Layton Viktória és Pécsi Bence 9.c osztályos tanulók.

Az elért eredményhez gratulálunk!

2017. április

tankLátogatás a Terror Háza
és a Holocaust Emlékközpontba

2017. április 4-én 45 tizenkettedik évfolyamos tanuló látogatta meg a Terror Házát és a Holocaust Emlékközpontot. A tanulmányi kirándulás résztvevői a 12.a, 12.c és a 12.f/2 osztályok tanulói voltak.

Útibeszámoló »

2017. április

bugatÜnnepi köszöntés

Diákjaink köszöntötték Prof. DR. habil. Szakály Sándort, a MTA doktorát, iskolánk egykori tanulóját, abból az alkalomból, hogy a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat legmagasabb rangú díját, a Bugát Pál díjat vehette át. A dijat Piróth Eszter, a budapesti TIT igazgatója nyújtotta át.

2017. március

smtdkSenior MTDK Konferencia 2017

2017. március 23-án és 24-én került sor a Munkácsy Tudományos Diákköri Konferencia Senior kategóriájának szóbeli fordulóira társadalomtudományi ill. természettudományi szekcióban.
A végeredményt (itt), a korábban írásban beadott pályaművek értékelése, és a szóbeli védésen nyújtott teljesítmény alapján alakította ki a zsűri.
A díjazott és résztvevő diákoknak és felkészítő tanáraiknak gratulálunk!

Képek a 23-ai társadalomtudományi szóbeli fordulóról »

Képek a 24-ei természettudományi szóbeli fordulóról »

2017. március

elcaminoEl Camino - A magam útján

Kit ne érdekelne egy volt munkácsys története élete legvakmerőbb utazásáról?
2017. március 13-án egy délutáni előadás keretében megtudhattuk, milyen megpróbáltatásokkal kell szembenéznie az embernek, ha egy 3500 km-es utat akar megtenni.


Élménybeszámoló »

2017. máricus

munkácsy_estMunkácsy-est 2017

2017. február 21-én került megrendezésre iskolánk legrangosabb kulturális rendezvénye, a Munkácsy-est. A jubileumi évhez közeledve idén a műsorszámoknak múltidéző szerepe volt, színpadra lépett a volt énekkaros diákokból erre az alkalomra alakult Munkácsy Kórus ALUMNI. Az est keretében a Pelle-díj átadására is sor került, melyet idén Varga Bálint tanár úr vehetett át.

Munkácsy-est beszámoló »

Képek a Munkácsy-estről »

2017. február

mtdkJunior MTDK Konferencia 2017

2017. február 22-én került sor a Munkácsy Tudományos Diákköri Konferencia Junior kategóriájának szóbeli fordulójára.
A végeredményt (itt), korábban írásban beadott pályaművek értékelése, és a szóbeli védésen nyújtott teljesítmény alapján alakította ki a zsűri.
A díjazott és résztvevő diákoknak és felkészítő tanáraiknak gratulálunk!

Képek a szóbeli fordulóról »

2017. február

kalmarKalmár László Országos Matematika Verseny

Iskolánkban 2. alkalommal rendezzük meg az általános iskolások versenyének megyei fordulóját. Március 4-én várjuk a továbbjutott versenyzőket!

A versenyről »

Korábbi évek versenyfeladatai »

Matematika verseny meghirdetése »

2017. február

szalag

Szalagavato 2017

A 2016-17-es tanévben 8 végzős osztály 210 diákja viselheti a felnőtté válást jelző szalagot. A meghívott családtagok, barátok előtt látványos produkciókat mutattak be az érettségi előtt állók.

Az alábbi képösszeállítás a Szalagavató bál rendezvényén készült. »

Az eseményről készült filmet itt tekinthetik meg. »

2017. január

bergamo

Hosszú hétvége Bergamoban

Iskolánkat 18 kiválasztott diák képviselte november elején az olaszországi Bergamo városának rendezvényén, amelynek címe Giovani Idee – Working for Europe, Right to the Future.

Útibeszámoló »

2016. november

helo

Halloween Party 2016

Az idei tanévben ötödik alkalommal megrendezett Munkácsy Halloween Party rémisztően jól sikerült. 34 csapat vetélkedett egymással a közel háromórás rendezvényen.

Halloween Party beszámoló »

Képek a Halloween Partyról »

2016. október 21.

1956 Munkácsy1956-2016
Évfordulós megemlékezések,
programok a Munkácsyban

- Részvétel a Nagy Imre Társaság által szervezett Tudományos konferencián az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére a 2016. október 7. Meghívó »
- Rendhagyó történelemóra a Munkácsy Gimnáziumban Jánosi Katalinnal, Nagy Imre unokájával 2016. október 13. »
- Unokája mesélt Nagy Imréről »
- Látogatás az Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskolában nyílt "A forradalom első kézből, ’56 ahogy valójában történt" című vándorkiállításon Schrötter Tibor előadásán 2016. október 17. »
- Diákunk gondolatai 1956-ról »
- Képviselet a Testnevelési Egyetem pannonhalmi Emléktúráján 2016. október 18. »
- Részvétel a „Vér és Aranyak” elnevezésű emlékfutáson 2016. október 21. »
- Iskolai ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalom 60. évfordulójáról »

2016. október 21.

Munkácsy Krónika

MK

E-napló

E-naplo

Elérhetőségeink »

Órarend (2017. szeptember 18-tól) »
 
Csengetési rend »

H K Sz Cs P Sz V


1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
tanacsadas logo

A Munkácsy Gimnáziumért Alapítvány kiemelt támogatója

Kométa logo

Hívószó alapítvány

Lóczy verseny »