Kérjük támogassa iskolánkat adója 1%-ának felajánlásával! »

A korábbi években is nagy segítséget nyújtottak a felajánlások kiemelkedő teljesítményű diákjaink elis­merésének támogatásában.
A Munkácsy Gimnáziumért alapítvány adószáma:
19196033-1-14

2017. évi menzával kapcsolatos
tudnivalók »

menzalogo

2016. március 1-től a téritési díjak megváltoztak!

centlogo

A Munkácsy Mihály Gimnázium Centenáriumi RendezvénysorozataCENTENÁRIUMI EMLÉKKŐAVATÁS

2018-ban az iskola fennállásának 100. évfordulóját ünnepeljük. Január 15-én kezdetét vette a jubileumi évnek emléket állító programsorozat, melynek első eseményeként két emlékkő avatására került sor a földszinti aulában, az emeleten pedig kiállítás nyílt két egykori munkácsys művészi alkotásaiból.

Az avató ünnepségről készült fotók itt láthatók »

Ünnepi beszámoló. »

2018. január 15.

szalagSzalagot kaptak a végzősök

Idén 5 osztály fejezi be középiskolai tanulmányait a Munkácsy Mihály Gimnáziumban.

2018. február 2-án került sor a végzősök felnőtté válását jelképező szalagok átadására. Az ünnepi műsor részeként a Hercules című rajzfilm felemelő betétdalát hallhattuk Ács Panna (11.d) előadásában, majd Kiss István igazgatóhelyettes köszöntötte a 158 diákot és a hozzátartozókat.

Az est fő látványossága az évfolyam táncos bemutatója volt, a koreográfiákat Takács László János készítette.

A végzősökről készült videó itt tekinthető meg »

2018. február 2.

zitaKaposvár Város Napja kitüntetés

Rangos kitüntetést kapott a Város Napján rendezett ünnepi közgyűlésen iskolánk tanára, Simonné Kutas Zita. Az országos hírű szakember kiemelkedő pedagógusi és közéleti munkájáért a "Pro Urbe Kaposvár" kitüntetést vehette át Szita Károly polgármestertől a Szivárvány Kultúrpalotában.

A kitüntetéshez szívből gratulálunk!

Az ünnepségről bővebben itt olvashatnak »

2018. január 23.

rozsaA Magyar Diáksport Szövetség elismerése

Iskolánk testnevelő tanára Rózsa János lett Somogy megye díjazottja a Diákolimpia elmúlt tanévének országos döntőin elért kimagasló eredményeiért. A Magyar Diáksport Szövetség elismerését a Magyar Tudományos Akadémián vehette át. A Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium, a középiskolák rangsorában az 5. helyet érte el.
További szép sportsikereket kívánunk, az elismeréshez szívből gratulálunk!

Az elismerésről bővebben itt olvashatnak »

2018. január 11.

makPénzügyi tudatosságot növelő okostelefonos applikációt mutatott be a Magyar Államkincstár

Osztályfőnöki óra keretében ismerhették meg a diákok a Kincstár JátéKincstár nevű telefonos applikációját 2018. január 19-én. A Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium az országos kincstári roadshow második állomása.

A további részletek itt olvashatók. »

2018. január

Karácsonyi Muzsika 2017

2017. december 18-án került megrendezésre hagyományos év végi zenés estünk, a Karácsonyi Muzsika. Ezen a városi hangversenyekhez kapcsolódó ünnepségen számos tehetséges diákunk sokszínű zenés műsorszámmal, verssel, prózával és tánccal teremtett meghitt hangulatot a karácsonyi ünnepekhez.

Az eseményről készült fotókat itt tekinthetik meg »

2017. december 18.

Karácsonyi Köszöntő!

Nyugdíjas kollegáinkat köszöntöttük a Karácsonyi Muzsika délutánján.

Beszámoló az ünnepélyről. »

2017. december 18.

Munkácsy 100
Adománygyűjtő Est

2017. november 15-én iskolánkban megrendezésre került a Diákönkormányzat által szervezett Adománygyűjtő Est. Ez az esemény nem csak tehetséges tanulóink előadásairól szólt, hanem egy emlékezetes cél érdekében lett megvalósítva.

A befolyó összegből szeretnénk támogatni a Munkácsy 100 Emlékkő finanszírozásának költségeit.

A videoműsor megtekintése »

2017. november

Olaszországban jártunk

2017. november 9-11. között lehetőségünk adódott kiutazni Olaszországba egy verseny keretein belül, melyet a GiovanIdee nevű szervezet rendez minden évben. Tavaly a munka világa, idén pedig a környezetvédelem a kijelölt téma, melyet változatos formában (tánc, film, színdarab, weboldal, újság, vers) lehet feldolgozni. A verseny idei mottója: „Human being, guardian of a fragile Planet”. Ebben az évben hét ország képviselteti magát a versenyben.

Beszámoló a kirándulásról »

2017. november

HALLOWEEN A MUNKÁCSYBAN

Az idei tanévben hatodik alkalommal került sor a Munkácsy Halloween Party-ra Türgyei Krisztina tanárnő gondozásában. 36 csapat vetélkedett egymással a közel háromórás rendezvényen. Nagy örömünkre szolgált, hogy a kaposvári általános iskolák idén is elfogadták meghívásunkat, így ismét körünkben üdvözölhettük a Zrínyi, a Honvéd és a Kisfaludy csapatait.
A diákok idén is lelkesen készültek a vetélkedőre. A hátborzongató sminkek, ijesztő jelmezek, és a Halloween hangulatához illő sütemények legalábbis mind ezt bizonyítják.
Az ilyenkor elhagyhatatlan feladatok (pl. filmfelismerés, töklámpás készítése, puzzle, kvíz, szabaduló szoba) kiegészültek az iskolánkban tanított második idegen nyelvek állomásaival, ahol az a célnyelvi országok télköszöntő szokásaival ismerkedhettek meg a versenyző csapatok.
Az idei fődíjakat a kaposvári ParaCity ajánlotta fel a két első helyezett számára, amit ezúton is köszönünk.

Az első három helyezett a 7-8.osztályosok között:
1. FIVE REASONS (Zrínyi)
2. SUPER GIRLS and CO. (Zrínyi)
3. MINNIES GONE WRONG (Honvéd)

A felsőbb évfolyamokon az alábbi csapatok értek el helyezést:
1. HARLEY ÉS A HALOTTAK (9. D)
2. IVADÉKOK KÖZÖTT (9. C)
3. BOO-k (9.KNY)


2017. november

"Tutte le strade portano a Roma
- Minden út Rómába vezet!"

Október végén iskolánk tíz tanulója és két tanára három felejthetetlen napot töltött az olasz fővárosban.

Útibeszámoló »

2017. október

robotikaTehetséggondozó projektek 2017-2018

A Nemzeti Tehetség Program támogatásával ebben a tanévben két kiscsoportos tehetségfejlesztő célprojektet valósítanak meg tehetségpontjaink, valamint egy digitális eszközbeszerzés is folyamatban van.

  • folytatódik és újabb eszközökkel bővül az MMG Robotika Labor
  • idén a lányok MTMI tehetségfejlesztésének céljára külön projekt indítását tette lehetővé a Tehetségprogram, melyet Eminens Alapítványunk nyert el. Ennek eszköze szintén a robotika
  • a "tehetséggondozás eszközbázisának fejlesztése" programban 3D nyomtató és szkenner, digitális elektrofizikai műszerek és GPS navigációs eszköz érkezik iskolánkba.

2017. október

rokaRÓKAŰZŐK SIKER 2017!

Iskolánk csapata 1. helyezést ért el a Kaposvár és Pécs között 2017. szeptember 30-án 23. alkalommal megrendezett Rókaűzők váltófutóverseny középiskolás kategóriájában. A diákok a 86,4 km-es távot 6 óra 16 perc 23 másodperces időeredménnyel teljesítették, amellyel a 70 csapatot felvonultató mezőnyben összesítésben a 9. helyen végeztek.

A csapat tagjai: Szász Adél Hanna, Járfás András, Tóth Ákos, Szerb Katalin, Saffer Benedek, Horváth Arnold, Szerencsés Lili, Csizmadia Gábor, Szabó Barna, Horváth Barnabás, Csepeli Angéla.

Szervező tanárok: Rajnai László, Varga Bálint.

Az elért sikerhez szívből gratulálunk!

2017. szeptember

Látogatás a Budapesti Francia Intézeben

2017. szeptember 16-án a iskolánk tanulói részt vettek a Budapesti Francia Intézet által szervezett nyílt napon.
Diákjaink megismerkedhettek az intézet tevékenységével, munkatársaival. Az intézmény szervezői sokszínű programokkal várták vendégeiket. Nyelvóra bemutatók, valamint filmvetítések, kreatív foglalkozások, társasjátékok színesítették az intézetben töltött pár órát.

Élménybeszámoló »

2017. szeptember

rokaNEMZETKÖZI ÚSZÓ EREDMÉNY!

Iskolánk 11.c osztályos tanulója, Hamlin Dorothy kimagasló teljesítményt nyújtott az oroszországi Tomszkban megrendezett Junior Uszonyosúszó Világbajnokságon. A Kaposvári 1. MCM Diamant Adorján SE sportolója a 200 méter és 400 méter gyors számokban aranyérmet, a 100 méter gyors és 4×100 méter mix váltó számokban ezüstérmet szerzett.

Az elért sikerhez szívből gratulálunk!

2017. szeptember

nyelvSegítség a második idegennyelv-választásához

Melyik nyelvet válasszam? Gyakran merül fel a kérdés szülőkben és diákokban egyaránt. A lehetőségek bemutatásával szeretnénk segítséget nyújtani a döntésben.

Második idegennyelv-választás »

2017. szeptember

"Aludj máskor!"
- 24 órás vetélkedő

Iskolánk 39 diákja a Nagybajomban megrendezett, 24 órás "Aludj máskor" vetélkedőn vett részt. Az idei feladatok a pályaorientációról és a munkaerőpiacról szóltak. A feladatok között szerepelt cégalapítás, kollektívszerződés-írás, irodaházépítés, adományozás, videoklip-készítés, képregényírás és festménykészítés, illetve voltak sportversenyek is.

Mindenki sokat dolgozott, így a 24 óra elteltével a "Maradj Máskor Gépezet Dolgozóit" hirdették ki győztesnek!

"Aludj máskor" beszámoló »

2017. szeptember

fecskeFecsketábor - Fecskeavató 2017!

2017. augusztus 30.- 31.-én került megrendezésre iskolánkban a kezdő évfolyamok számára a fecsketábor. Játékos, sportos formában ismerkedhettek az újonnan érkező tanulók az intézménnyel és osztálytársaikkal. Az évnyitón ünnepélyesen fel is avatták őket a felsőbb éves diákok, de szeptember végén még egy utolsó feladat várta őket. Vicces öltözékekbe bújva tettek fogadalmat és váltak immáron igazi munkácsys diákká.

Fecsketábor beszámoló »

Képek az idei "fecske" rendezvényekről »

2017. augusztus-szeptmber

pedagógusnap

Pedagógusnapi Díjátadás

Az idei tanévben több munkatársunk munkája került elismerésre a pedagógusnap alkalmából: Fülöpné Király Tünde a tanulók nevelése, oktatása érdekében végzett kiemelkedő színvonalú, eredményes pedagógiai munkájáért dicsérő oklevelet vehetett át, Kiss István igazgatóhelyettes, kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Balogh Zoltán miniszter Elismerő Oklevelet adományozott, melyet a Kaposvári Tankerületi Központ Szakmai igazgató helyettese Frányó Zsolt adott át.

2017. június

runTiéd az első lépés!

2017. május 23-án érkezett Kaposvárra a béke lángja. 1987 óta már 150 országban megrendezésre kerülő váltófutás célja, hogy erősítse a nemzetek közötti barátságot, a szeretetre, a békére, a harmóniára hívja fel a figyelmet. A futás városi szakaszához és az ünnepi programhoz iskolánk 10.d és 10.f osztályos tanulóiból álló lelkes csapata is csatlakozott.

2017. május

loczyLóczy döntő 2017

Május 8. és 10. között került sor a Lóczy Lajos Országos Földrajzverseny döntőjére iskolánkban. A hétfői megnyitó és szakmai előadások után kedden az elméleti verseny, szerdán a gyakorlati forduló zajlott Patcán. A résztvevők kísérő programként ellátogattak a Sefag Zrt. Zselici Csillagpark kardosfai bemutató csillagvizsgálójába.
A 9. évfolyamon a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium diákja Kaszap Kinga (felkészítő: Krix Antalné, Kárpáti Zoltán), a 10. évfolyamon a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanulója Galág Botond Balázs (felkészítő: Gruber László) vihette haza a győztesnek járó Lóczy plakettet. Mindkét évfolyam első nyolc helyezettje balkáni tanulmányúton vehet részt június végén.
Iskolánk 10.b osztályos tanulója, Horváth Ákos (felkészítő: Dr. Tapazdiné Klujber Krisztina) kategóriájában az országos 3. helyet szerezte meg. Gratulálunk!

A versenyeredmények itt tekinthetők meg »

Képek a Lóczy versenyről »

2017. május

ballagasBallagási Ünnepség 2017

"Minden tenyérnyi területnek van egy története, ami a szünetekben egy egyszerű odapillantással felidéződik. És ilyenkor keserédesen nézek Rátok, mert örülök, hogy még maradhatok ebben a félig független és szabad állapotban, ugyanakkor vágyom a nagyvilágba, a teljes szabadságba, amit most ti kapni fogtok."
Május 6-án ballagtak el a Munkácsy Mihály Gimnázium végzős diákjai. A 2016/17-es tanévben a 12. évfolyam 204 tanulója vett búcsút az iskolától.

A végzős évfolyam díjazott tanulói 2017. május 3. »

A nem végzős évfolyam díjazott tanulói 2017. június 15. »

Képek búcsúzó diákjainkról »

2017. május

giovanniVarsóban jártunk

2017. május 5-6-án Varsóban jártunk a Giovani Idee „Working for Europe: Right to the Future” elnevezésű nemzetközi konferencián. A kétnapos eredményhirdetésen iskolánk tánc műfajban I. helyezést ért el. A rendezvényen 35 középiskola képviseltette magát.

Útibeszámoló »


2017. május

franciaFrancia vetélkedő

2017. május 2-án került megrendezésre az a francia vetélkedő, ahol a kaposvári általános iskolák (Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola, Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium, Toldi Lakótelepi Tagiskola, Honvéd Utcai Tagiskola) és iskolánk diákjai mérték össze tudásukat francia civilizáció területén.
A Francia nyelvet tanuló diákjaink műsora színesítette a délutáni programot (Török Renáta: ének; Kalóz Noémi és Molnár Luca: vers, rajz; Kovács Dorina és Sólyom Enikő: tánc.
A verseny zárásaként francia ételek kóstolására került sor, mely során a francia gasztronómiába nyertek bepillantást a résztvevők.

Képek a vetélkedőről »

2017. május

KolozsvárHatártalanul Erdélyben

2017. április 21. és 29-ike között a Határtalanul pályázat keretében 40 diák és 4 kísérő tanár Erdélybe utazott. A Székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium pedagógusai és tanulói szeretettel fogadtak minket és végig kísérték utunkat.

Útibeszámoló »


2017. április

mandulafaTovábbjutás a Dunántúli Mandulafa rendezvényre

Iskolánk TDK dolgozatot író tanulói közül heten részt vehettek a Kaposvári Egyetem Dunántúli Mandulafa Tudományos Konferenciáján, melyen kutató munkájuk szóbeli prezentációját előadhatták.
Gombos Luca, Berke Lilien és Gutheil Adél első helyezést, Gyurka Boglárka, Mészáros Eszter, Nyakas Viktória második helyezést és Németh Júlia Zsóka harmadik helyezést ért el pályamunkájával.

Eredmények itt

Gratulálunk diákjainknak és további sikeres kutatómunkát kívánunk!

2017. április

forditokFordítási verseny

Februárban került sor a Kaposvári Szakképzési Centrum Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakgimnázium által szervezett fordítási verseny iskolai fordulójára.

Iskolánként a három legjobb fordítást lehetett továbbküldeni mindhárom kategóriában. A döntőben hét kaposvári iskola legjobbjai kerültek megmérettetésre. Nagy örömünkre szolgál, hogy 4 tanulónk is dobogós helyezést ért el a következő kategóriákban:

B1 szinten Cohill Eric 8.a 2. hely

B2 szinten Tóth Dóra 8.a 1. hely

C1 szinten Szekér Sára Anna 9.e 2. hely

C1 szinten Bakó Sára 9.c 1. hely

Gratulálunk!

2017. április

angoloscsapat"Szólalj meg bátran"
idegennyelvi vetélkedő

Április 25-én került sor a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Nyelvi Tagozata által rendezett "Szólalj meg bátran" szituációs versenyre, ahol iskolánkat egy németes és egy angolos csapat képviselte.

A verseny során a diákok 8 előre megadott téma alapján 5 szituációs gyakorlatot rögtönöztek, majd előadást tartottak a nyelvtanulás fontosságáról és különböző nyelvtanulási technikákról. Angolosaink a 2. helyen végeztek. A csapat tagjai: Antal Gergő, Bene Alexandra, Büttl Kristóf, Gutyina Ádám, Layton Viktória és Pécsi Bence 9.c osztályos tanulók.

Az elért eredményhez gratulálunk!

2017. április

tankLátogatás a Terror Háza
és a Holocaust Emlékközpontba

2017. április 4-én 45 tizenkettedik évfolyamos tanuló látogatta meg a Terror Házát és a Holocaust Emlékközpontot. A tanulmányi kirándulás résztvevői a 12.a, 12.c és a 12.f/2 osztályok tanulói voltak.

Útibeszámoló »

2017. április

bugatÜnnepi köszöntés

Diákjaink köszöntötték Prof. DR. habil. Szakály Sándort, a MTA doktorát, iskolánk egykori tanulóját, abból az alkalomból, hogy a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat legmagasabb rangú díját, a Bugát Pál díjat vehette át. A dijat Piróth Eszter, a budapesti TIT igazgatója nyújtotta át.

2017. március

smtdkSenior MTDK Konferencia 2017

2017. március 23-án és 24-én került sor a Munkácsy Tudományos Diákköri Konferencia Senior kategóriájának szóbeli fordulóira társadalomtudományi ill. természettudományi szekcióban.
A végeredményt (itt), a korábban írásban beadott pályaművek értékelése, és a szóbeli védésen nyújtott teljesítmény alapján alakította ki a zsűri.
A díjazott és résztvevő diákoknak és felkészítő tanáraiknak gratulálunk!

Képek a 23-ai társadalomtudományi szóbeli fordulóról »

Képek a 24-ei természettudományi szóbeli fordulóról »

2017. március

elcaminoEl Camino - A magam útján

Kit ne érdekelne egy volt munkácsys története élete legvakmerőbb utazásáról?
2017. március 13-án egy délutáni előadás keretében megtudhattuk, milyen megpróbáltatásokkal kell szembenéznie az embernek, ha egy 3500 km-es utat akar megtenni.


Élménybeszámoló »

2017. máricus

munkácsy_estMunkácsy-est 2017

2017. február 21-én került megrendezésre iskolánk legrangosabb kulturális rendezvénye, a Munkácsy-est. A jubileumi évhez közeledve idén a műsorszámoknak múltidéző szerepe volt, színpadra lépett a volt énekkaros diákokból erre az alkalomra alakult Munkácsy Kórus ALUMNI. Az est keretében a Pelle-díj átadására is sor került, melyet idén Varga Bálint tanár úr vehetett át.

Munkácsy-est beszámoló »

Képek a Munkácsy-estről »

2017. február

mtdkJunior MTDK Konferencia 2017

2017. február 22-én került sor a Munkácsy Tudományos Diákköri Konferencia Junior kategóriájának szóbeli fordulójára.
A végeredményt (itt), korábban írásban beadott pályaművek értékelése, és a szóbeli védésen nyújtott teljesítmény alapján alakította ki a zsűri.
A díjazott és résztvevő diákoknak és felkészítő tanáraiknak gratulálunk!

Képek a szóbeli fordulóról »

2017. február

kalmarKalmár László Országos Matematika Verseny

Iskolánkban 2. alkalommal rendezzük meg az általános iskolások versenyének megyei fordulóját. Március 4-én várjuk a továbbjutott versenyzőket!

A versenyről »

Korábbi évek versenyfeladatai »

Matematika verseny meghirdetése »

2017. február

Megjelent Centenáriumi Évkönyvünk

evkonyv

Munkácsy Krónika

MK

E-napló

E-naplo

Elérhetőségeink »

Órarend (2017. szeptember 18-tól) »
 
Csengetési rend »

H K Sz Cs P Sz V1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28tanacsadas logo

A Munkácsy Gimnáziumért Alapítvány kiemelt támogatója

Kométa logo

Hívószó alapítvány

Lóczy verseny »