XIII. GIOVANIDÉE NEMZETKÖZI IFJÚSÁGI FESZTIVÁL BUKARESTI DÖNTŐJE

kep1

Tavaly novemberben nagy megtiszteltetésben és örömben részesültünk: négyünket kértek fel tanáraink arra, hogy képviseljük iskolánkat a XIII. Giovanidée Nemzetközi Fesztiválon Bergamoban, majd Bukarestben. A fesztivál idei témája a migráció volt. Először egy projektmunkával készültünk a novemberben megrendezett bergamoi konferenciára, amelyben bemutattuk a témával kapcsolatos véleményünket, gondolatainkat.

kep2

Januárban hosszas gondolkodás után végre kitaláltuk, milyen jellegű filmet szeretnénk készíteni. Egy árnyjátékot, amely nemcsak egy menekülő család történetét mutatja be, hanem a mi munkánkat is tükrözi. Különféle alakzatokat, helyeket formáltunk, melyben még további négy osztálytársunk is segédkezett. A rengeteg munkának és gyakorlásnak végül meglett a "gyümölcse": tanáraink segítségével a május közepén rendezett bukaresti döntőn filmünk nagy sikert aratott, hiszen 2. helyezést értünk el 27 csapatból.

kep3

Köszönetet mondunk, kitartó tanárainknak és lelkes osztálytársainknak a segítségért. Köszönjük a lehetőséget az iskolavezetésnek, valamint a KOMÉTA támogatását!

Kovács Lili Hanna, Tóth Nóra Lili, Sótonyi Ádám, Nagy Soma (9.e)