Frankofón nap a Munkácsyban

fn

Idén tavasszal is megrendezésre került a Frankofón nap a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumban.

fn

A program célja nem más, mint a francia nyelv és kultúra – nem mellesleg gasztronómia - megismertetése a leendő gimnazistákkal. Minden évben összefognak a francia nyelvet tanítók és tanulók, hogy egy érdekes, játékos délutáni programot kínáljanak a kíváncsi fiataloknak. Ezúttal a Kodály, a Kisfaludy, a Lorántffy, a Gyakorló iskolákból érkeztek nyolcadikosok, valamint a Munkácsy hatosztályos évfolyamából és az angol két tanítási nyelvű osztályból is meglátogatták az eseményt.

fn

A francia-magyar megnyitó - beszéd után Hortobágyi Éva és Maza Mira francia nyelvű dallal köszöntötték a csapatokat, majd miután mindenki elhelyezkedett, következhettek az izgalmas feladatok.

fn

Egy diaszerkesztő program segítségével kellett például Franciaországot szimbolizáló elemeket, szavakat elmagyarázni rajzzal vagy pantomimmal. A vetélkedő végén meghallgathattunk egy francia verset Zsohár Kata 9. d, és Lóki Ráhel 9.b osztályos tanulók előadásában. Miután mindez sikeresen lezajlott, kisebb katarzisban részesítve a vendégeket sorra került a francia ételekből, tanárok és tanulók által készített uzsonna: kóstolóra hívtuk meg a versenyzőket. Végül, de nem utolsó sorban következett az eredményhirdetés, melynek keretei között a tanulók díjazása is megtörtént.

Visszajelzések igazolják, hogy nagyon kellemes volt a délután, és jól érezték magukat a résztvevők.

Pintér Emma (11.e)