Fenntarthatósági témahét a Munkácsyban

viz

A faliújságon színes plakátok mutatták meg a globális célokat. A biológia, kémia és földrajz órákon a témahét kiemelt témakörei közül legtöbben a "13. Fellépés az éghajlatváltozás ellen” témával foglalkoztak.

mm

Dr. Molnár Marcell, KE egyetemi docense közel 150 diák és tanár előtt tartott előadást az aulában Fenntartható mezőgazdaság és élelmiszertermelés címmel.

teszedd

Nagy sikert aratott a Te szedd! önkéntes mozgalom, melyhez csatlakozó osztályaink a tiszta és élhető Kaposvárért gyűjtötték a hulladékot. A 9.e és 10.b osztály látogatást tett a kaposvári Hulladékudvarban.

A Kaposvár-Somogy Megyei Tehetséggondozó Tanács tudatos vásárlói magatartás népszerűsítése érdekében hirdetett pályázatára készült, a Kaposvár Kincse védjegyprogram termékeinek vizsgálatáról szóló győztes pályamunkát a szerzők, Pintér Eliza és Berke Zsófia (9.a) több osztályban is ismertették.

vcs

A Víz világnapja alkalmából rendezett, akadályverseny jellegű vetélkedőn vettek részt a 7.a osztály tanulói, majd délután az országos ZöldOkos Kupa verseny megyei fordulóján vett részt a 7.a három csapata.

A pénteki nagyszünetben osztályok közötti Víz világnapi Kahoot! játék várta a diákságot, melyet a 10.b osztály nyert. Ezt követően kékbe öltözött diákok élőképet alkotva, vízcseppet formáltak.

A Kaposvári Hulladékkezelőnél jártunk

Meglátogathattuk március 20-án a Kaposvári Hulladékkezelőt a fenntarthatósági hét keretein belül.

Most bepillantást nyerhettünk abba, hogy mennyire nem figyelünk oda környezetünkre. Az a tény hökkentett meg minket, hogy rengeteg ember dolgozik ott, és válogatják nap mint nap Kaposvár és a környező 117 település hulladékát. Nagyon meglepő volt továbbá, hogy temérdek olyan szemét keletkezik, amit nem lehet újrahasznosítani, és ezekből hatalmas szemétdombok jönnek létre, amiket később megpróbálnak visszaadni a természetnek. Elég érdekesnek és hasznosnak találtuk a hulladékudvar ötletét, ahova bútorokat, zöldhulladékot és sok más dolgot szállíthatunk, ezáltal megelőzve azt, hogy ezek a természetben több helyen is felhalmozódjanak.

Köszönjük, hogy fényt vetettek több olyan dologra, amire ezentúl figyelünk majd. Sokunk számára tanulságos volt ez a kirándulás.

Kovács Anna Karina és Himics Szófia (9.e osztály tanulói)